Til minne om Sverre

«Først ringer jeg til Sverre, så snakker jeg med Knut, han ringer Magnus i Di derre og så går vi ut».
Kultur

Jo Nesbø dediserte tirsdagens nattkonsert til Di derres første trommeslager, Sverre Beyer. Han døde i forrige uke av kreft, 43 år gammel.

Veldig spesielt

— Dette blir en veldig spesiell konsert for oss og sikkert for en del av dere også. Vår første trommeslager døde i forrige uke, men i Sverres ånd var det ingen tvil om at vi skulle holde konsert, sa Jo Nesbø. Deretter sang de «14 reisetips» fra Jos soloplate Karusellmusikk. Fire følelsesladete minutter. Deretter var det Di derre slik vi kjenner dem. — Sverre var en gud på allsang. Er dere klare?, spurte Jo og fikk «Ja» til svar. Fra et smekkfullt Sting. Deretter dro de i gang med en blåkopi av de siste års jazzkonserter. «Tenke sjæl», «14 kvinner», «Aure frukt og tobakk», «Ikke kødd med jakka mi» og «Erik Vea». Di derre har ingenting nytt musikalsk å bidra med. Noen syns kanskje det er trist og sørgelig, men aller mest er det trygt og godt. Publikum kommer for én ting, og det får de. Allsanger — helst fra Den Derre-plata — i to timer. Det ble likevel en helt spesiell Di derre-konsert på tirsdag. Det er lenge siden bandet har spilt bra, vært engasjert, og vist en stor spilleglede. Kanskje har det noe med at de endelig er tilbake på en scene og i et lokale som yter bandet full rettferdighet. Men helt sikkert var det fordi guttene spilte for Sverre.

Moldes band nr 1

Bandet som startet som et slags husband på Cafe Felix i Oslo på begynnelsen av 90-tallet er Molde bys band nummer én. Di derre fikk platekontrakt i 1992, og året etter kom bandet ut med debuten «Den Derre med Di derre». Det er den eneste Sverre har medvirket på — men samtidig er det Di derres «Moldeplate». Den solgte beskjedent, men har låt-klassikere som «Børs Cafe», «75», «Huset på Nes» og «90-metersbakken».