Ungt gitartalent fra Aukra

13 år gamle Ivan Larsen imponerte på Raumarock.
Kultur

Selv for voksne musikere kan Jimi Hendrix by på en real utfordring. Ivan Larsen virket imidlertid ikke nervøs da han entret scena sammen med Egil Stavik Tautra og Eyvind Andersen på lørdag. Unggutten har riktignok mye å lene seg på: faren er vokalist i bandet Fun Fighters, og gutten har vokst opp lyttende til hans AC/DC-plater.

- Reis dere opp. Dere der borte også. Bra. Så legger dere hånda på hjertet. Det er lov å synge med,” sier gutten, før han drar i gang en Hendrix-inspirert versjon av ”Ja, vi elsker.”

Blir frontfigur

Siden han begynte på kulturskolen for to år siden har trettenåringen lært å spille både gitar, bass og trommer, men det var som gitarist og vokalist han entret scenen lørdag. Under den korte konserten overrasket han med både sterk stemme og god kontroll.

- Hendrix er vanskelig musikk. Jeg merker jo sjøl at det er mye snublefeil, så Ivans kontroll er i så måte kjempeimponerende. Det er ingen tvil hos oss om at han blir frontfigur en dag, sier trommeslager Egil Stavik Tautra, for anledningen ikledd pelsvest og en utslitt blond puddelparykk.

- Men det spørs hvor lenge vi er med i bildet, legger han til med en liten latter.

- Jeg valgte Egil og Eyvind for utseendet og erfaringen, sier Larsen lurt.

- Sekstitallet, ikke sant, skyter Stavik Tautra inn.

- Jeg trengte noen som ville spille sammen med meg, og jeg fant ikke jevnaldrende musikere som ønsket å spille Hendrix musikk. Det er mulig jeg finner noen andre med tiden. Det hadde for eksempel vært fint å ha en andregitarist til å backe meg opp, sier Larsen.

Jordnær

Talentet til tross har gutten en jordnær tilnærming til en mulig fremtid som artist.

- Det er jo alltid en drøm om å skaffe seg skikkelig band og reise på turnéer. Men akkurat nå skal jeg prioritere skolen og skaffe meg en skikkelig jobb, og heller ha musikken til å fylle fritida, sier Larsen.

- Å satse på musikken er et risikabelt prosjekt, så jeg trenger noe stabilt å kunne falle tilbake på.