Kholebeatz køler på

Kristian Hole har tatt steget fra lydfikling på gutterommet til leirbålet med de store gutta.

Svenskehjelp: Ken Ring, en av Skandinavias største rappere. Foto: Pasi Johansson, Scanpix 

Kholebeatz - Scram feat. Simmy Man

Kholebeatz alias Kristian Hole fra Molde har skapt sin egen merkevare og gir nå ut den digital EP-en «Factory Sealed». Foto: AFG Music 

Agallah, amerikansk raplegende som har jobbet med Butah Rymes. Foto: Privat 

Kultur

Kristian Hole (25) fra Molde er i rap- og musikerkretser bedre kjent som Kholebeatz. Og det er under dette kunstnernavnet han nå utgir EP-en «Factory Sealed EP» med forlaget AFG MUSIC. Han tegnet kontrakt sist høst, og nå er hans første større utgivelse ute som nedlast fra Itunes, Platekompanier Mp3, Wimp og Spotify.

Ken Ring

På nettet er avstandene små og vegen kort, og Kholebeatz har tross sin unge alder vært leverandør for mange artister både her til lands, i USA og i andre land.

En av Sveriges for tida største rapartister, Ken Ring, har fattet interesse for Holes musikk. Som tidligere mottaker av «beats» fra moldegutten var han mer enn villig til å yte gjengjeld når moldenseren nå skulle slå ut vingene over et større publikum. Dessuten er en enda større internasjonal stjerne med på laget.

Agallah

Produsenten og låtmakeren trår internasjonalt til etter også å ha blitt tatt inn i varmen av den amerikanske raplegenden Agallah. Han er kjent fra rapbevegelsen Purple City Byrdgang (Dipset) og samarbeidet med Busta Rhymes og Mobb Deep. Nå jobber han med Kholebeatz.

– Å få jobbe med Agallah er veldig stort, sier Hole. Jeg har vært fan av han siden jeg hørte låten hans på GTA 3- soundtracket når jeg var mindre. Han er en utrolig bra kontakt å ha i statene, sier moldenseren som med dette ser muligheten for et enda større marked.

– Dessuten går du også over grensa etter vann?

– Det at Ken Ring ville være med på låten min var stort, forteller Hole. Jeg synes han er Skandinavias beste rapper. Derfor ble jeg utrolig fornøyd med hvordan låten ble.

– Men det skal jobbes mye for å få fotfeste i de rette kretser?

– Ja, ikke lett, men dette er et solid produkt. Min manager Gino Bless har vært utrolig delaktig i prosessen med å skaffe artister og hele promoteringspakken rundt prosjektet. Vi er utrolig fornøyd med hvordan utgivelsen ble, sier Hole og holder et godt tak på «vinylen».

– AGF Music vokser veldig om dagen og vi har utrolig mange jern i ilden. Det kommer mye fra oss framover.

CV med navn

Kholebeatz/Hole har arbeidet med navn som Side Brok, Jaa9 (fra Jaa9&OnklP), Son of Light, Tommy Tee, Oral Bee og den kanadiske rapperen Pimpton.

- Dette er av de mer kjente, men ellers har jeg nok levert til over 40 rappere, som på ulike vis bruker mine lyder og «beats».

– Du har hatt lokale støttespillere med også?

– Ja visst, og trompeter Kristoffer Eikrem er med på låten «Synchronicity», sier Hole.

Han vil også nevne rapgruppa Apatisk Forening, en gjeng han syns har vært uvurderlige i opp gjennom åra.

– Jørgen Astad, Henrik Hovlistuen og Stian Tautra har vært med her. De har støttet meg utrolig mye gjennom åra med musikken min. Og Reggie eller Egil Reistadbakk må nevnes.

Prosjekt i kø

Kholebeatz / Kristian Hole har hatt en lang og god ferie heime i Molde nå, men så er det slutt på «slappfisklivet».

– Ja, nå står prosjektene i kø, så da vil tida vise om denne EP-en bare er spranget videre til noe langt større, sier moldegutten. Som med tastaturet, keyboard og en skjerm som redskap pluss tid, energi, kreativitet og gode venner har posisjonert seg der en lydmaker skal være; tilgjengelig for alle i verden som trenger «beats».