Dina dobbelttalent

Den ene drømmen etter den andre har blitt oppfylt siden Dina Misund (19) flyttet til Trondheim i fjor høst.
Kultur

Romsdalingen fra Midsund, valgte å fullføre videregående i Trondheim, etter å ha tatt de to første åra i Molde. – Jeg fikk tilbud om å trene med 1.-divisjonslaget Kattem der søsteren min, Kristine, spilte. Det var en gylden mulighet til å utvikle meg videre, sier Dina.

Toppserien.

Samme år rykket Kattem opp til Toppserien, og ett år etter at hun valgte å forlate trygge omgivelser heime i Romsdal, er hun nå fast inventar på Kattems toppserielag. Hun legger ikke skjul på at det øverste nivået har gitt mersmak. – Toppserien har alltid vært målet. Jeg har lyst å utvikle meg og bli så god som mulig. Jeg håper på flere år i Toppserien med Kattem, sier hun.

Flere baller.

Den aktive idrettsjenta har en hektisk hverdag med toppseriespill og idrettsstudier ved NTNU. Likevel har hun valgt også å fortsette satsing på sin andre store lidenskap: Musikk. – Musikk har alltid vært viktig for meg. Og jeg vil ikke velge bort noe. Jeg elsker å drive på med begge deler, om det er på scena med gitaren eller på fotballbanen for Kattem, sier hun tydelig engasjert. Med sitt enkle gitarakkompagnement og sin særegne stemme har hun gjort seg bemerket i lokalsamfunnet. I 2001 ble hun tildelt "Drømmestipendet" og seinest i fjor fikk hun tildelt "Tælstipendet" på 20.000 kroner. I september ble hun også kåret til "Ukas nettlåt" av Sunnmørsposten.

Bare Dina.

– Det er jo koselig at folk hører på sangene mine. Jeg ønsker at musikken min skal nå ut til flest mulig, forteller hun. Drømmen har alltid vært å gi ut egen singel. Siden 15 – årsalderen har hun sendt inn demoer til utallige selskap uten hell – ikke før et trøndersk plateselskap ga henne mulighet til å spille inn en egen sang i studioet deres. – Jeg får ikke spille gitar sjøl. Og låten har blitt skrevet om litt. Verset har blant annet blitt refreng. Men det er vel sånne ting de vet best. Det låter hvert fall bra, smiler Dina, som nylig har blitt ferdig med innspillingen. Det er Dsign Music som har latt den unge musikkspiren få prøve seg i studio. Selskapet har jobbet med flere kjente artister som Aleksander Denstad With, Venke Knutson og Wisnu. Manager i Dsign Music, Robin Jenssen, er full av lovord om den aktive Midsund-jenta. – Dina har et eget uttrykk og egenart i sangstemmen sin som du ikke finner overalt. Hun er en meget spennende ung artist, skryter Jenssen.

Enkel, men djup.

Han legger ikke skjul på at han gleder seg til det endelige resultatet. – Dina har skrevet en flott sang med en god tekst og en fengende melodi. Det blir gøy å følge henne videre utover vinteren, sier han. Låten som skal gis ut skrev hun allerede som 13-åring. "In this world" har en enkel tekst, men et djupt budskap. " What are we doing in this world. How can't you see? I wanna be someone who cares. Just try to make the world better, just try to work a little harder?Don't wanna be someone who doesn't care".

– Hva får en 13-åring til å skrive en tekst med et så djupt budskap? – Jeg har alltid vært sånn, kommer det kontant. – Jeg prøver å skrive det jeg tenker. Jeg vil gjerne være en som bryr meg og som gjør ting for andre, forteller Dina. Første gang hun framførte låten foran et publikum var på Ungdommens Kulturmønstring. Det gikk så bra at hun gikk videre til landsmønstringa. Siden den gang har låten blitt sunget på flere konserter både i Trondheim, Molde og i heimbygda Midsund. – Jeg har fått bra respons etter opptredenene jeg har hatt og det har gitt mersmak. Jeg håper jo selvfølgelig at publikum liker det de hører. Og så må jeg vel legge til at jeg håper de vil kjøpe singelen min, smiler hun. Når den blir klar for butikkene er ennå ikke klart, men artisten sjøl garanterer at det blir før jul.