På turné med Kanye West

Moldejenta Isabella Leikanger Mork stylet Kanye Wests crew da han spilte på Øya-festivalen. Crewet var så fornøyd med jobben at hun fikk bli med dem videre på turneen.
Kultur

MOLDE: Stylist og makeupartist Isabella Leikanger Mork var en av de som stylet crewet til Kanye West da han spilte på Øya-festivalen onsdag forrige uke. Kanye West har i flere år vært en av populærmusikkens mest omtalte menn.

Da Romsdals Budstikke snakket med stylisten på lørdag, var hun på vei i buss til Sverige, for å style rapperen og hans crew igjen før hans opptreden på Gøteborg-festivalen Way Out West. Kanye West spilte der på lørdagen.

Med videre

– Kanye West hadde prøvd flere stylister og makeupartister i løpet av Europaturneen sin, men var ikke helt fornøyd. Jeg, makeupartisten Tina Holberg Trostad og to hårdstylister fra Toni & Guy stylet Kanyes crew på onsdag. De var så fornøyd med jobben at de ville ha oss med videre, forteller Leikanger Mork, som er mote- og trendspaltist i Romsdals Budstikke.

Hun forteller at de ønsket at stylistene ble med videre til Danmark samme kveld som han spilte på Øya-festivalen.

– De sa de hadde ledige senger i turnébussen til oss, men da måtte vi pakke asap. Vi hadde kommet rett fra en jobb i Bergen, så det ble vanskelig for oss å dra med en gang. Men på fredag ble vi ringt opp og spurt om vi kunne bli med til Sverige, hvor vi er på vei nå, sa Leikanger Mork på lørdag.

Stort crew

I Gøteborg skulle Leikanger Mork og de andre gjøre den samme jobben som de hadde gjort før Kanyes Øya-opptreden.

– Da gjorde vi hår og makeup på alle som er med på showet. Kanye har med seg band, i tillegg har han tjue dansere. Crewet hans er ganske stort, så det ble ganske mye jobb på oss, forteller Leikanger Mork.

Godt inntrykk

Hun kan fortelle at de fikk et godt inntrykk av artisten.

– Vi fikk hilse på Kanye, han var veldig søte og hyggelig. Det var ikke noen dyvanykker på han. Crewet hans var også veldig flinke og hyggelige, og de satt pris på den jobben vi hadde gjort.

Betyr mye

For Leikanger Mork og de andre stylistene betyr det veldig mye å få lov å jobbe med en så stor artist som Kanye West.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal sette ord på hvor mye dette betyr. Dette er jo jobben vår og Kanye er en utrolig stor artist og vi setter pris på at han og crewet likte den på den jobben vi har gjort. Å få gjøre en slik jobb gir motivasjon til å fortsette videre med stylistjobben. Det var koselig at de ville ha oss med videre, forteller stylisten og makeupartisten som er bosatt i Oslo.