Vant i Tyskland

Molde-musiker Chriss Rune Olsen Angvik i Envy vant internasjonal finale i Emergenza-festivalen - klar for europeisk turné.

  Foto: Michael Herdlein

Kultur

Chriss Rune Olsen Angvik fra Molde og bandet Envy gikk helt til topps i den internationale finalen på Emergenza festivalen i Tyskland i helga.

Emergenza er betegnet som verdens største liveband-festival og arrangerer bandkonkuransen der usignerte band fra hele verden deltar.

Gitarist i Red Hot

Chriss er gitarist i bandet fra Oslo som i løpet av sommeren har gjort seg godt bemerket med blant annet radiohiten "One Song" og konserter på flere av de største festivalene i Norge.

Chriss er i tillegg låtskriver og jobber med eget bandprosjekt i Oslo. Han er også kjent som gitarist i Moldebandet Red Hot.

Se One Song her: (artikkelen fortsetter etter videoen)


Bandene som deltok i den internationale finalen hadde først vunnet i sine respektive land.

Envy vant den norske finalen som ble arrangert på Rockefeller i Oslo tidligere i sommer. De konkurerte da mot andre vinnerband fra de største byene i landet. Deretter vant de den nordiske finalen i Stockholm i juli.

I verdensfinalen i Tyskland representerte de Norge.

Får turnere i Europa

Førstepremien er en Europaturne i regi av, og alle utgifter er dekket av Emergenza. Under søndagens premieutdeling ble de kronet som world champions. De kan dermed kalle seg verdens beste usignerte band.

Se mer om finalen på Emergenzas egne nettsider