Vågstranda-tegner artist in residence

Tegneserieskaperen Eirik Andreas Vik gjøres stas på under tegneseriefestival i Bergen.
Kultur

10. september går startskuddet for Raptus i Bergen. Det er femtende gangen tegneseriefestivalen arrangeres, og denne gangen er Eirik Andreas Vik fra Vågstranda spesielt invitert gjest. Vik skal være såkalt artist in residence under Raptus, og flere av programpostene vil ha spesielt fokus på den unge serieskaperen fra Vågstranda i Møre og Romsdal, heter det i en pressemelding fra Laksevåg Forlag.

Episk sydentur

Under Raptus lanseres Eirik Andreas Viks sjette tegneseriealbum med tegneseriefiguren Arild. Denne gangen tar Vik karakteren sin bort fra kjente norske omgivelser, og i stedet inntar Arild og hans liksom-sidekick Tommen sydligere breddegrader. Det kan loves action, humor, forelskelser og gode doser humor i albumet Arilds episke sydentur.

Arild og Eirik Andreas Vik er på vei oppover i det norske tegneseriemiljøet. I tillegg til albumutgivelsene er Arild blant de mest populære tegneseriene på nettportalen nettserier.no

Fikk Gnist-stipend

Arild har også vært fast på trykk i tegneserieantologien FLEIP og Romsdals Budstikke. I tillegg er Vik belønnet med Latterstipendet i 2008 og Gnist-stipendet i 2009.

Arilds episke sydentur kan kjøpes direkte fra forlaget eller i spesialbutikker for tegneserier. Albumet kan også bestilles gjennom bokhandlere.