Ogras til Øresus-finale

Fredag arrangerte Raumarock den siste av tre delfinaler i Øresus-konkurransen. Ogras vant publikums gunst – og billett til finalen som går under festivalen.
Kultur

Rauma: I år kjører Raumarock en ny vri på konseptet Øresus. Mens festivalen tidligere år har hatt en rekke band og deres innsendte lytteprøver på en nettside, hvor folk har kunnet stemme fram sin favoritt til en finale, var det i år i tillegg lokale delfinaler i Ålesund, Molde og på Åndalsnes. Fra disse finalene kommer altså tre av de totalt fem bandene som skal spille Øresus-finale på Raumarock 6. august august. Av disse skal en uavhengig jury kåre en vinner som, i tillegg til en flott premie får spille på den store scena kvelden etter, rett før headlineren. Du kan stemme på din favoritt her.

Trekkspill og banjo

Det er topp for oss å få vise oss fram, sier Heidi Gyldenås Olsen til Romsdals Budstikke. Hun er eneste kvinne i bandet på fire. Dama trakterer trekkspillet, mens Paul Solåt er vokalist og spiller gitar, Bjørnar Østigård spiller bass og Filip Eidsvåg tar seg av trommene - og banjoen! De fire, som er bosatt ulike steder i Rauma, spiller folkemusikk- og bluegrassinspirert musikk. De begynte å øve sammen så seint som i oktober, og fram til nå har det gått i coverlåter av blant annet The Pogues, Tom Waits og Bruce Springsteen.

Egen musikk

- Nå jobbes det for fullt med å komponere egen musikk, forteller Heidi. Paul og Filip har skrevet et par sanger hver av repertoaret som ble framført på Øresus-delfinalen. Den egne musikken vil, ifølge Heidi, også være folkemusikkinspirert. - Men nå skal vi finne vår egen stil og utvikle den, sier hun og røper at bandet allerede har hatt første øving for å forberede seg til sin opptreden august. I delfinalene har vekta blitt lagt 50 prosent på en fagjury bestående av tre personer. Publikumsstemmene sto for den siste halvparten.

Publikumsfavoritter

Vinnerbandet Ogras var rangert som nummer to av juryen, men ble likevel vinnere takket være solid støtte fra diverse «mobiltelefonister» både i salen og rundt om. - Det så ut som publikum trivdes da vi spilte. Det var fint å se, sier Heidi Gyldenås Olsen. Fra de lokale finalene i Ålesund og Molde gikk Blodig alvor og Dim videre. Hvilke to band som får de to siste plassene til Øresus-finalen, er opp til sms-stemmene. 22 håpefulle band er listet opp på Raumarock sine heimesider. I går kveld ledet Amalee og Child's Play avstemmingen, med Stine Forsberg Band like bak. Se flere kultursaker