Chriss Rune på Senkveld med Nico & Vinz

Albumaktuelle Nico & Vinz er på alles lepper etter suksessen i USA. Fredag spiller Chriss Rune Olsen Angvik (26) med superduoen på Senkveld.
Kultur

Det siste halvåret har vært et eventyr for Oslo-guttene Nicolay Sereba og Vincent Dery i duoen Nico & Vinz. De har nesten toppet verdens gjeveste hitliste Billboard Hot 100 med låten «Am I Wrong», – låta som Chriss Rune Olsen Angvik var med på å spille inn – spilt tolv konserter med Bruno Mars og skal være med Usher på turné.

Men før det: En eksklusiv konsert i Oslo 1. november og opptreden på Senkveld fredag 3. oktober.

– På Senkveld skal vi spille «When The Day Comes», som jeg har vært med på å arrangere. Vi har spilt den live i et halvt år, så den er egentlig ikke ny, sier Olsen Angvik.

Fast backingband

I fire år har gitarist Olsen Angvik vært en del av Nico & Vinz (tidligere Envy) sitt faste backingband på konserter og turneer i Europa.

– Navnebyttet understreker at det nå er de to som dyrkes. I USA er det mer fokus på stjernene, det er et hierarkisk system der musikerne er plassert et godt stykke under; i motsetning til i Norge, sier Olsen Angvik, som sist spilte med Nico & Vinz for to uker siden i Tyskland.

– Hva tenker du om den eventyrlige suksessen de nå opplever i USA?

– Først og fremst at det er utrolig inspirerende. Det er jo noe man tenker på som helt umulig å oppnå. På en måte følger jeg karrieren deres som en tilskuer, sier Olsen Angvik, som har fått spørsmål om å bli med til USA.

– Nå har de et fast band i USA, det er mer praktisk enn at vi skal reise fram og tilbake. Og så er det slik at de har sine drømmer, mens jeg har mine. Jeg vil gå egne veger med egen musikk, sier Olsen Angvik, som snart er klar for lansering av «Roulette» på sitt eget plateselskap, Chemical Music.

– På plata er jeg produsent, hovedvokalist og låtskriver i tillegg til gitarist. Så har jeg med bassisten fra Nico & Vinz, Hallvor Rollag, trommis Marius Simonsen fra Molde, Maria Menas keyboardist Lars Trondsmoen og et par blåsere fra Red Hot. Det blir groovy og catchy poprock, velarrangert med et stort lydbilde, sier Olsen Angvik.

– Får vi høre fra prosjektet i Molde?

– Det håper jeg. Vi ser på muligheten for en konsert i desember.

Stas med Senkveld

Men først skal gitaristen på tv fredag kveld.

– Det er tredje gangen vi spiller på Senkveld. Det er alltid stas, og artig å få vise seg fram. Familie og kjentfolk synes også det er moro, sier Olsen Angvik, som ser på Nico & Vinz-spillinga som rein jobb.

– Får jeg velge, spiller jeg heller egen musikk for 50 personer, enn andres musikk for 50.000, sier han.