Per Jøltings arbeider på Krona:

Stiller ut historier om et helt liv

– Dette er jo ikke bare en kunstustilling, det er et liv vi viser fram her, sier Ola Gjendem som endelig kan vise fram utstillinga det tok sju år å få på plass.

Samarbeid: Utstillinga har kommet til gjennom tett samarbeid mellom museet og initiativtakere. Fra venstre: Hilde Stenmark Kvennes, Arild Bryhn, Sjur Fedje, Lasse Vike og Ola Gjendem. Jan Olav Szontheimer var ikke til stede da bildet ble tatt.   Foto: Yngve Hustad Reite

Kultur

Det første du ser når du trer inn i galleriet på Krona befinner seg i andre enden av rommet. En sykkel. Grønn sykkel med krummet styre, bagasjebrett bak og kurv foran. Den ser tungtrødd ut. En diskret festeordning til gulvet avslører at den er en del av utstillinga. Det gjør også skiltet bakpå sykkelen: En sykkel som lot seg stoppe.