Nådde pensjonsalder for 20 år siden – derfor slutter ikke Lars Christian (87) å jobbe

– Jeg er født håndverker. Og født til å skape. Det er nesten så tiden ikke strekker til, sier Lars Christian Istad, aktuell med både ny bok og ny utstilling.

En ekte håndverker: Lars Christian Istad er skredderen som ble kunster – og som i en alder av 87 år ikke har tenkt til å slutte å arbeide.  Foto: Hugo Tingvoll

Kultur

Lars Christian Istad er skredderen som endte opp som folkekjær billedkunstner. Og selv om han nå har fått langt flere årringer enn tresnittene sine, har han ingen planer om å gi seg. Lars Christian har både ny bok og ny utstilling på gang, og få dager før begge deler presenteres for verden, dro Romsdals Budstikke på besøk til Synnøves veg i Molde. Her har Lars Christian og kona Gudrun bodd i sin arkitekttegnede enebolig helt siden Gudruns far kom fra Sverige i 1968 for å hjelpe til med husbyggingen.