Møtte stjernemusiker i en heis - det ble nytt band og ny plate

Etter halvannet år i koronadvale har Steinar Raknes kalenderen full framover; blant annet venter ECM-innspilling med nytt band og fire konserter på Syd.

Spillesugen: Steinar Raknes er mer enn klar for konsertvirksomhet igjen etter pandemien. Nå har han fått seg ny trio også. Her fra scena etter konserten på Hellviktangen Kunstkafé på Nesodden søndag kveld.   Foto: Vera Henriksen

Kultur

- Jeg møtte faktisk Tord Gustavsen helt tilfeldig i en heis på Dombås i vinterferien. Jeg visste at de var ute etter en bassist, så jeg spurte, på en måte. Nå har vi spilt åtte konserter, det funker bra og neste uke skal vi spille inn plate, på ECM. Vi snakker Manfred Eicher og det feteste labelet for lyrisk jazz, så det er stas, sier Steinar Raknes.