Så mye får du se av Atlanterhavsvegen i Bond-filmen: – Stas! Jeg er veldig stolt

– Jeg var spent på forhånd, men synes vi kommer veldig godt ut i No time to die, sier Hustadvika-ordfører Tove Henøen.

På førpremiere: Hustadvikas ordfører Tove Henøen (Sp) og varaordfører Tom Grunde Malme (KrF) poserer foran fotoveggen i Torshall torsdag kveld.  Foto: Privat

Kultur

Torsdag var det eksklusiv førpremiere på den nye Bond-filmen på Tornes i Hustadvika, der ordfører Henøen stilte i svart kjole på rød løper.

Flere glimt av Atlanterhavsvegen

– Det var en utrolig bra film. Men nå liker jeg godt både James Bond og action da, sier Henøen dagen derpå premieren.

Fra : Etter flere utsettelser er det premiere 1. oktober på storfilmen James Bond - No Time To Die, med scener fra Norge og Atlanterhavsvegen.  Foto: Skjermdump fra Youtube

– Hvor mye fikk du se av Atlanterhavsvegen?

– Ganske mye, faktisk, jeg synes vi kommer veldig godt ut av det. Det er ikke så mange sekunder av gangen, men vi får se vegen tre-fire ganger, og det er mange fine blikk på Storseisundbrua. Og til og med Stemshesten er med. Man kjenner seg godt igjen i området, sier Henøen.

– Og området er faktisk lagt til Norge?

– Ja, det er det ingen tvil om. Vi ser Fantorangen på en tv-skjerm i bakgrunnen, og det blir pekt på et kart der det står Norway, sier ordføreren.

Klippene fra Atlanterhavsvegen inkluderer også starten på en biljakt, og det er Bond selv som kjører bilen i filmen.

Stor markedsføringsverdi

Før premieren på No time to die ble den lokale Bond-filmen, som Hustadvika og Averøya kommuner har laget i samarbeid med Visit Nordvest, vist i Torshall.

– Folk synes det er kjempegøy, at vi har laget en sånn film. Og den var gøy å lage, på kort tid og med et veldig lavt budsjett, og to positive karer i Leif Ronny Inderberg og Håvard Bringsli, sier Henøen.

To James Bond-er: Håvard Bringsli – med Jaguaren – er Hustadvikas James Bond, mens Leif Jonny Inderberg foran Aston Martin-en er Averøyas kandidat til rollen. Den siste bilen eies av Odd Håheim.  Foto: Skjermdump fra kampanjefilmen

Fredag bruker Aftenposten flere sider på en stor reportasje om det lokale promoteringsarbeidet rundt Bond-innspillingen, med særlig vekt på Averøya og den lokale Bond-en Håvard Bringsli. TV2 og NRK har også laget reportasjer om prosjektet.

– Til sammen setter alt dette oss på kartet. Det har jo vært mye filming på Atlanterhavsvegen, men Bond setter oss i en helt annen liga. Det har stor markedsføringsverdi, selv om det er vanskelig å anslå hvor mye, sier Henøen, som skal videre på nok en Bond-premiere på Averøya fredag.

– Vi har jo samarbeidet tett om dette. Og jeg ser den gjerne en gang til!


Se video: Slik vil reiselivet utnytte Bond-effekten

Visit Nordvest har laget sin egen film fra Hustadvika og Averøy der ikke bare én James Bond – men to – besøker ulike steder i kommunene.Se hvem som var på James Bond-premiere på Torshall torsdag

Mange ville få med seg førpremieren på James Bond-filmen «No time to die» torsdag kveld. I bildekarusellen kan se noen av dem som var på Torshall.