Funnet har høy nasjonal og internasjonal verdi - dette mener Vitenskapsmuseet bør skje videre

– Dette er et svært spennende funn. Vårt råd er at det bør graves ut i sin helhet, sier Raymond Sauvage ved NTNU Vitenskapsmuseet.

FUNN: De tror det er enten snakk om to mindre båtgraver, eller en større.   Foto: STINE VANDEVJEN OLSEN, Åndalsnes Avis

Kultur

(Åndalsnes Avis) Det var under arbeid med å legge en ny rørledning i vegen opp til Setnes feriesenter, i begynnelsen av juli i år, at sporene etter ei båtgrav fra vikingtida ble oppdaget. Setnes er et område med høgt potensial for arkeologiske funn, og arkeolog fra Møre og Romsdal fylkeskommune hadde derfor oppsyn under gravearbeidet. Han stoppet anleggsarbeidet umiddelbart, og etter de første undersøkelsene ble funnet dekket til. Slik ligger det i dag i påvente av en avgjørelse om hva som skal skje videre.