Måtte avlyse forestillinger – nå har teatret funnet en annen løsning

Teatret Vårt avlyser fem forestillinger med stykket «Gift». Men i helga kan du oppleve musikken fra stykket.

Spiller mini-konserter: Daniel Herskedal er hjemme i Molde og spiller to konserter med musikk fra forestillingen Gift.  Foto: Tingh

Kultur

Det er forestillingene torsdag 16. , fredag 17. , lørdag 18. , mandag 20. og tirsdg 21. september som ble avlyst tidligere i uka.

– Vi må dessverre avlyse på grunn av sjukdom. Vi jobber nå med å få til en annen løsning, som ikke blir «Gift», men eventuelt noe annet. Dette har vi ikke avklart ennå, sa teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag da.

Nå er det klart at teatret inviterer til minikonsert med komponist og musiker Daniel Herskedal, som også har en rolle i forestillingen. Han vil spille smakebiter fra den spesialkomponerte musikken til Gift. «Sammen med lys- og lyd-komposisjoner blir det en opplevelse som både er konsert og en helt unik bruk av teaterrommet. Natur, vær og musikk vil i et samspill føre oss på en reise ut i livets store refleksjoner og til slutt vil det omslutte oss helt, heter det i omtalen fra teatret.»

Daniel Herskedal mottok Spellemannspris som komponist for albumet Call for Winter for 2020 og fikk fantastisk respons på konserten sammen med Emilie Nicolas under Moldejazz 2021.

Konsertene går lørdag 18. september kl. 18.00 og tirsdag 21. september kl. 19.30, i Teatret Vårt, med scenografien fra stykket.

I forkant av minikonserten vil det bli en introduksjon av teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag.

Teatersjefen visste tidligere i uka ikke om det blir aktuelt med flere forestillinger, og sa dette om avlysningene:

– Det er alltid kjedelig med avlysninger. Samtidig er det slikt som kan skje ved et teater. Vi har tross alt vært heldige den siste tida, og har fått spille mye. Det er jeg glad for.

«Gift» er basert på et manus av Lot Vekemans og hadde premiere på Teatret Vårt 26. august. Skuespillerne Johanna Mørck og Bjørnar Lisether Teigen, samt komponist og musiker Daniel Herskedal, har roller i stykket.

Klar for teaterscena: Komponist og tubaist Daniel Herskedal spiller en viktig rolle i stykket Gift, sammen med skuespillerne Bjørnar Lisether Teigen og Johanna Mørck.  Foto: Vera Henriksen

Romsdals Budstikkes anmelder ga terningkast 5 og mener samspillet mellom musikk og teater gir en genuin opplevelse.


«En genuin teateropplevelse»

Vår anmelder er begeistret for samspillet mellom musikk og teater etter premieren på Teatret Vårts forestilling «Gift».