Jazzlegenden er død: – Det siste han sa til meg, var «ta vare på Molde»

Jazzimpresarioen George Wein, som var på Moldejazz i 1985, døde mandag.

moldejazz på besøk hos legenden: George Wein inviterer alltid det internasjonale nettverket IJFO hjem til sin leilghet i New York under oktobersamlingen. Hjemmet hans framstår nærmest som et musikk- og kunstmuseum. – Jeg har begynt å selge unna kunsten, for å gi pengene til stiftelsen Newport Festivals Foundation, sier Wein. Her mimrer Wein og Moldejazz-sjef Hans-Olav Solli tilbake til Weins besøk i Molde i 1985. Alle foto: VERA HENRIKSEN  Foto: Vera Henriksen

Kultur

George Wein var jazzpromotor, pianist og produsent, bosatt i New York. I 1954 grunnla han den berømte Newport Jazz Festival, som etter hvert også fikk en Folk Festival. Den arrangeres fortsatt hver sommer – med unntak av to korona-år – på Rhode Island utenfor New York. Wien ble født 3. oktober 1925, og vokste opp nær Boston.