Får nytt lokale: Derfor flytter biblioteket

Neste sommer flytter Eide bibliotek enda nærmere sentrum – og innfører ubetjent åpningstid.

Er godt besøkt: Eide bibliotek er flittig brukt av skoler, barnehager og øvrige innbyggere i Eide. Anne Husøy tror utlånstallene vil få en oppsving når de flytter til nye lokaler og innfører mer-åpent bibliotek.  Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Kultur

De ligger allerede sentralt, lokalene til Eide bibliotek i andre etasje på Rema 1000. Men det har i flere år vært ønske om lokaler enda nærmere sentrum. Nå har Hustadvika kommune kjøpt deler av lokalene til Eide gardin og interiør, og vil neste sommer flytte inn i 260 kvadratmeter store lokaler så midt i sentrum som man kommer. Opprinnelig var det ønske om å få biblioteket inn i Familiens Hus, men det ble det ikke plass til.