De er rammet av demens – nå gir de ut diktbok

Et unikt prosjekt har foregått på Råkhaugen dagsenter. I løpet av 13 år har diktskriving gitt brukere med demens sykdom mestring. – Usminket språk og mye livsglede, sier poet Arne Ruset.

HØYTLESNING: Gretha Mork Bye (77), Fritz Halstensen (85) og Ingeborg Møllmin (86) har bidratt i bokprosjektet «Dikt og demens». Her leser Fritz diktet sitt «Godt norsk» fra diktboken som har fått navnet «Tellagulla» som er en tittel på et annet dikt i boken.  Foto: Hedda Krogseth Vikene

Kultur

På Råkhaugen dagsenter sitter en gjeng på tre personer. De snakker muntert med hverandre i skyggen av en parasoll i den vindstille varmen. Det er Greta Mork Bye (77), Fritz Halstensen (85) og Ingeborg Møllmin (86). De er alle med i poseigruppa på dagsenteret og har bidratt med dikt der de deler av sine tanker, følelser og minner.