Morskapets mor

Ellen Andrea Wang avsluttet sitt virke som residerende artist på årets festival med verket «Magnificat» for kvinnekor, kontrabass og saksofon, sent lørdag kveld i domkirken. Verket klang av en sterk personlig tro – og et like sterkt kvinnelig fellesskap.

Teksten de sang var engelsk gjennom hele verket, noe som også går igjen i Wangs soloprosjekt og kan synes som den måten hun er mest fortrolig med å skrive tekst på, skriver anmelder Susanne Lohne Iversen om lørdagens konsert i Molde Domkirke.  Foto: Petter Sele / Moldejazz

Kultur

Kvindelige Studenters Sangforening er et Oslobasert kor for kvinner med studiekompetanse eller fagbrev, som siden 2015 har vært rangert som verdens beste kvinnekor av Interkulturs verdensranking for kor. Og jeg skjønte raskt hvorfor Wang ville skrive for nettopp dette koret: Klangen de 21 sangerne produserte var myk og snill uten å bli kjedelig, litt som Wangs eget musikalske uttrykk.