I Olas laboratorium

Det har skjedd mye, svært mye, i Ola Kvernbergs musikalske liv siden han som cirka 12-åring stod på hjørnet av Storgata/Fjordgata og spilte sammen med en kamerat under en jazzfestival. Nå befinner han seg på et sted der han snakker til et publikum langt forbi jazzmenigheta - også.

Steamdome II: Fra venstre Ola Kvernberg, Erik Nylander, Nikolai Hængsle, Martin Windstad, Olaf Olsen, Daniel Buner Formo og Øyvind Blomstrøm  Foto: Line Rakvåg Malones

Kultur

Steamdome har Kvernberg-tilhengere kjent til noen år allerede. Et samarbeid mellom Jazzfest i Trondheim og Moldejazz førte til at Kvernberg kunne gå i gang å skape Steamdome II også. Det betydde at han kunne djupt inn i lydlaboratoriet sitt på Svartlamoen i Trondheim og skape en forlengelse av det voldsomme musikalske lokomotivet Steamdome var.