Festivalsjefen ti år etter 22. juli: – Fortsatt brister stemmen og tårene kommer

Jan Ole Otnæs har aldri i sitt liv følt en slik fortvilelse som tidlig om morgenen dagen etter 22. juli.

Terrordagen for ti år siden: Fra venstre; Jan Ole Otnæs, festivalsjef, Britt Flo, styreleder, og Hans Olav Solli, markedssjef, på vei ut fra backstage på Romsdalsmuseet. – Andre festivaler og arrangører tok kontakt med oss for å høre hvordan vi håndterte situasjonen, forteller Otnæs.  Foto: ERIK BIRKELAND

Kultur

Spør du Jan Ole Otnæs om hvor han var og hva han gjorde da han fikk vite om eksplosjonen i Oslo om ettermiddagen fredag 22. juli 2011, kan han svare helt nøyaktig. Den tidligere festivalsjefen for Moldejazz, som sto midt i en festival med flere titusen tilreisende, rundt 450 nasjonale og internasjonale artister og cirka 70 konserter på hovedprogrammet, husker også i detalj hvordan resten av dagen og neste dag forløp videre. For han har fortalt historien mange ganger.