Gratis Moldejazz-konsert i parken: – Førstemann til mølla

Jazzmusikerne Ola Kvernberg og Kirsti Huke byr på grytidlig musikk til morgenkaffen fredag 23. juli i Reknesparken.

Deler studio og musikklidenskap: Ola Kvernberg og Kirsti Huke jobber i samme studio på Svartlamoen i Trondheim.  Foto: Ole Ekker

Kultur

Siden 2008 har Moldejazz og Istad samarbeidet om Break of Day i Molde, eller Morgengry-konserten som den også kalles. De siste årene har konserten gått fredag morgen kl. 07.00 i Reknesparken – og slik blir det også i år.

– I år blir det Kirsti Huke og Ola Kvernberg som gjør morgengrykonserten. De to utgjør en fole fin duo, som vi synes passer godt inn i konseptet, sier salgssjef Ellisif R. Vestad i Moldejazz.

Kirsti & Ola

Kvernberg har stått på samme scene tidlig om morgenen før; det var under sin egen residens som husartist i 2016. Den gangen inviterte han med søster Jorun Marie Kvernberg.

Kvernberg er også aktuell på årets festival med andre versjon av kritikerroste Steamdome. Tidligere har han gitt Molde-publikummet en rekke andre store opplevelser: fra Liarbird, The Mechanical Fair og Steamdome, til legendariske konserter med Joshua Redman og Gammalgrass.

I Trondheim deler fiolinvirtousen, multiinstrumentalisten og komponisten fra Elnesvågen studio med vokalist Kirsti Huke, en sentral skikkelse i norsk jazzliv. Da Pat Metheny hørte henne i Molde for noen år tilbake likte han stemmen hennes så godt at han inviterte henne med på en konsert senere i uka.

Ola & Kirsti har samarbeidet musikalsk i mer enn ti år. Det er spesielt coverlåter de to sammen har jobbet med. Låtene plukkes varsomt fra hverandre, før de settes sammen igjen på friske og uventede måter.

Førstemann til mølla

Klare for morgenstemning: Maria Gulla fra Istad og Ellisif R. Vestad fra Moldejazz tror konserten med Kirsti og Ola vil passe godt i parken grytidlig fredag morgen i uke 29.  Foto: Vera Henriksen

Marketing-sjef Maria Gulla hos Istad forteller at konserten inngår i sponsoravtalen med Moldejazz.

– Legger Istad seg borti det kunstneriske?

– Vi har ønsker, men det er jazzen som bestemmer. Det viktigste for oss, er å skape en stemningsfull og fin konsert til byens befolkning, sier Gulla, og legger til at det i år blir servering av både kaffe og karameller fra kl. 06.30.

På grunn av koronarestriksjonene, blir det plass til maks 200 i én kohort i amfiet i parken til gratiskonserten. Men publikum skal ikke hente ut billett på forhånd.

– Hvordan løser dere det rent praktisk?

– Vi har valgt å løse det med førstemann til mølla, og registrering av publikum på stedet, forteller Vestad.

Dessuten har Ola forsøkt å lære Kirsti fræn-dialekt. Se mer her:


Slik synger du "I e frening - i he spisse sko"

Se Ola Kvernberg forberede trønderen Kirsti Huke på Elnesvågen.