62 kunstnere lager 185 verk til Røkkes superyacht – én av dem er fra Molde

Forsknings- og luksusskipet Rev Ocean til Kjell Inge Røkke skal fylles med kunst på åtte av ni dekk. Nå blir prestisjeprosjektet flere år forsinket – og kunsten skal vises på land i stedet.

Slik skal skipet bli: Kjell Inge Røkke har forklart at han med Rev Ocean vil gi tilbake til samfunnet brorparten av det han har tjent - og at skipet er en del av det. Det er Røkkes investeringsselskap The Resource Group som er oppdragsgiver og eier av skipet, skriver Dagens Næringsliv.  Foto: Ill.: Rev Ocean

Kultur

Kurator Åse Kamilla Spjelkavik Aslaksen hos Rev Ocean forteller at utstillingen As far as my Eyes can Sea, som åpnet på Bomuldsfabriken i Arendal i helga, består av 135 verk fra 62 samtidskunstnere. Tre av disse kunstnerne er fra Møre og Romsdal – og én fra Molde. Utstillingen dekker over 1200m2 og strekker seg over begge etasjene til Bomuldsfabriken, samt i gruvene og i galleriet i sentrum. .