Se – her er Møre og Romsdal – i Oslo...!

Verk fra 12 av fylkets kunstnere preger Kunstsalen på Hovedøya. – Kolleger sier de skjønner hvor jeg kommer fra, gjennom kunsten min, sier Siv Bugge Vatne fra Molde.

Molde-kunstner ønsker velkommen: Siv Bugge Vatne, som blant annet står bak utsmykkingen av Idrettens Hus, ønsker alle velkommen til utstillingen, som står fram til 27. juni.  Foto: Tor Hammerø

Kultur

I regi av Møre og Romsdals Kunstsenter blei kuratoren Helga-Marie Nordby kontakta for to år siden med mål om å kuratere ei stor utstilling i hovedstaden. Ei spennende oppgava for en hver kurator, men at den skulle bli så annerledes var det ingen som kunne se for seg den gangen. Pandemien har ført til at kunstnerne som kommer fra hele fylket, har befunnet seg på sine hjemplasser, kuratoren har bosted på Fyn i Danmark, mens utstillinga altså er å finne på Hovedøya i Oslofjorden.