Ti år med krig og krim – forfatteren hyller bestefar fra Otrøya

Det er med blanda følelser Roar Ræstad fra Midsund slipper «Slagmark», sin fjerde og siste krim om politibetjent Gabriel Navarseth. Romanen dediserer han til bestefar Peder I. Ræstad.

Bestefar vekte historieinteressen: – Jeg kan med sikkerhet si at jeg aldri blir helt ferdig med andre verdenskrig. Det ligger fortsatt en konkret plan om et sakprosaprosjekt her. Om den blir realisert får tiden vise, sier Roar Ræstad, som vokste opp med bestefars historier om krigen.   Foto: Eigil Korsager

Kultur

– Det er litt spesielt. Jeg har jobbet med serien i ti år. Den var helt fra begynnelsen planlagt som fire bøker, og dette er avslutninga. Likevel er det vemodig å avslutte, sjøl om følelsen er god, sier Roar Ræstad (52) fra Otrøya, bosatt i Trondheim.