Tjue år med husartister på Moldejazz: – Norsk moderne musikkhistories mest vellykka ordning

– En formell evaluering av ordningen til Moldejazz ville blitt totalt uinteressant, slår jazzskribent og forfatter Johan Hauknes fast når vi treffer ham på telefonen idet «Fra miraklet til templet» går i trykken.

Hentet husartisten fra New York: Amerikanske Maria Schneider var Artist in Residence i 2018 - en litt uvanlig residens, siden hun er dirigent og komponist.  Foto: Erik Birkeland

Kultur

Boka tar for seg 20 år med Artist in Residence-ordningen på Moldejazz. Med bred forskererfaring kunne Hauknes valgt å tilnærme seg ordningen vitenskapelig, men det ser han ikke noe poeng med. Han og fotograf Harald Opheim har hatt som mål at «tekstene skal synge og bildene klinge». Boka er subjektiv, og utarbeidet fra hjertet.