Jordas brennende hjerte

Ola Kvernbergs siste prosjekt er en fabelaktig musikalsk oppdagelsesferd til klodens indre fremført med utenomjordisk skaperglede.

Steamdome-bandet: Ola Kvernbergs nye Steamdome-prosjekt kan du oppleve på Moldejazz til sommeren, den 21. juli.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

Kultur

Det er over to tiår siden fiolinist, multiinstrumentalist, og komponist Ola Kvernberg (39) startet sin karriere som skulle vise seg å bli en progressiv springmarsj. Mannen fra Elnesvågen har gjennom sin virtuositet og allsidighet redefinert fiolinen fra å være et instrument med primært tradisjonelle assosiasjoner til å låte fremoverlent, hipt og futuristisk. En eventyrlig lek og en fri utfoldelse som neppe kunne utspilt seg et mer sømmelig sted enn på hans eksperimentelle lidenskapsprosjekt – «Steamdome».