Her ligger ankeret som berget Viking Sky – men ingen vil si hvordan det havnet der

Det ene ankeret som reddet Viking Sky fra grunnstøting ligger nå ved Bryggjen i Bud. Romsdalsmuseet skal trolig ha ansvaret for det. Men ikke alle er enig i plasseringen.

ANKER RETT UTENFOR VINDUET: Ankeret ble solgt som skrap fra NorSea Vestbase i Kristiansund, men er nå trolig på vei inn i Romsdalsmuseets avdeling Bud Kystmuseum – for å formidle den nære kysthistorien. Det ligger nå rett utenfor Bryggjen i Bud.   Foto: Rigmor Sjaastad Hagen

Kultur

Ved 14-tiden 23. mars 2019 sendte cruiseskipet Viking Sky ut nødmelding om at de hadde motorproblemer i det voldsomme uværet på Hustadvika. Det igangsatte en storstilt redningsaksjon og helikopterevakuering som inkluderte hundrevis av personer fra det frivillige og profesjonelle hjelpeapparatet.