Kriminelt bra – her er 12 tips til påskekrim

Vi har spurt byens bokhandlere om tips til hva du bør lese av ny krimlitteratur i påska.

Stor interesse for litteratur til påske: Butikksjefene Monika Bringslid hos Ark Roseby, Ida Høgseth hos Norli Roseby, Siw Christin Pettersen hos Ark Storgata og Åse Katrin Staurset hos Notabene på Moldetorget melder om god interesse for nye bøker til påske - og også for hobbyaktiviteter og annet å gjøre i ferien, som puslespill.  Foto: Privat

Kultur

Tradisjonen med påskekrim går i følge NRK helt tilbake til 1923, da Nordahl Grieg og Niels Lie ga ut boken Bergenstoget plyndret i natt rett før påske. Aftenposten kjørte en stor annonse for boken, men siden den så ut som en ekte avisoverskrift, trodde mange at toget virkelig var blitt plyndret. Aftenposten ble naturligvis nedringt av fortvilede mennesker og måtte forklare at det bare var en annonse. Dermed var tradisjonen for krim i påsken, som er et særnorsk fenomen, startet.