Må spare to millioner – slik skal musikklinja likevel fornye seg

Et innsparingskrav på to millioner kroner til tross: Molde vgs og kulturskolen er i full sving med å fornye en av kulturbyen Moldes stoltheter, musikklinja.

En fornøyd kvartett: Rektor Leif Magne Lervik, tredjeklassingene Andreas Kalseth Follestad og Lilja Aarø Scarfi, sammen med Halvor Holm, nestleder for Molde kulturskole, ser lyst på framtida.  Foto: Vera Henriksen

Kultur

Musikklinja på Molde vgs, eller studieforberedende Musikk, dans og drama, ble etablert i 1994. Den har fostret flere kjente musikernavn, som Ole Andreas Silseth, Marius Simonsen, Knut Marius Djupvik og Jorun Marie Kvernberg, flere utøvende musikere, band som Revolt, folk som jobber i andre deler av kulturbransjen, en rekke samarbeidsprosjekt med det øvrige kulturlivet i Molde, store konserter og musikaloppsetninger - og også unge som har valgt helt andre veger enn musikken.