Denne smarte ideen betaler skolegang for 300 fattige barn

Psykolog Solfrid Raknes samarbeider med lokale krefter i Libanon for å gi syriske flyktninger skolegang. Den nye inntektskilden er en liten mini-Bernie.

Mini-Bernie i lange baner: Bernie Sanders i heklet miniutgave gir inntekt både til heklende kvinner og til drift av skole for syriske flyktninger i Libanon. Her er Solfrid Raknes på sin lille balkong i Beirut, der en haug Bernier ligger klare til å sendes ut til givere.  Foto: Privat

Kultur

– Forrige uke heklet de syriske kvinnene 45 små Bernie Sanders-dukker. De flinkeste lagde oppskriften, og lærte opp de som ikke er fullt så drevne. Denne uka skal de lage 75 nye. Allerede har vi bestillinger på 150 mini-Bernier, sier Solfrid Raknes, på en overraskende stødig Messenger-samtale fra Beirut i Libanon.