Kristiansund-forfatter skryter av Molde: - Imponerende

«Mayday» er vinterens storsatsing fra Cappelen Damm og blir kalt en storpolitisk thriller som får en til å tenke på Jason Bourne og Jack Reacher. Bak står filmskaper Grethe Bøe fra Kristiansund.

Aktuell med politisk thriller: Filmskaper og nå også forfatter Grethe Bøe (49) slipper thrilleren «Mayday» på Cappelen Damm fredag 29. januar.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kultur

Allerede før boka er sluppet løs i bokhandlene, er forventningene skyhøye til filmskaper Grethe Bøes forfatterdebut «Mayday». Traileren for den politiske thrilleren, som Bøe har laget selv, og med Juliane Snekkestad i rollen som F16-piloten Ylva Nordahl og Lasse Matberg som hennes kjæreste, har for lengst nådd kinolerretet. Boka omtales som Cappelen Damms største satsing på mange år, og utenlandske forlag skal stå i kø for å sikre seg rettighetene til boka. Så langt er det forlag i Tyskland, Italia, Estland og Sverige som skal oversette den.