Gro har flyttet øverst opp i Romsdalen og tar sikte på å leve av leire igjen

Gro Suvatne har vært fascinert av leire siden ungdomsskolen. Og av Rauma alltid.

Fra sør: Gro Suvatne og Lars Fransplass møttes første gang da hun var 14-15 år. Rundt 20 år etter møttes de igjen – og for fem år siden ble de et par. Nå har Gro tatt med seg litt av keramikkutstyret sitt fra Kristiansand for å bo – og skape - på gården til Lars i Brøstdalen.  Foto: RAGNHILD BAKKE

Kultur

– Ja, jeg må vel nesten stille opp. Jeg kan vel ikke bare gjemme meg bort her inne, hadde Gro Suvatne svart på sin bløde kristiansandsdialekt da vi ringte for å spørre om hun kunne tenke seg å bli intervjua. Og nå sitter vi her, i et 100 år gammelt hus aller øverst i Romdalen, med heimelaga julebakst på bordet og kaffe i hver vår kopp av keramikk signert vertinna sjøl.