Tidsvitne Magnar (89) så film om holocaust med oldebarna: – Sterk og viktig

Magnar Malo vokste opp med de jødiske flyktningene på Nesjestranda, blant dem barna Vera og Tibor Taglicht, som døde i gasskammeret. Å se den nye filmen om jødedeportasjonene fra Norge ble en sterk opplevelse.

Historie til nye generasjoner: Magnar Malo (89) så filmen Den største forbrytelsen sammen med oldebarna Nelly Amalie Malo (15) og Bendik Malo (13).   Foto: Vera Henriksen

Kultur

Magnar Malo (89) var bare guttungen under krigen da Robert Weinstein bodde heime hos familien Malo. Weinstein var en av ti jødiske flyktninger som fant tilflukt og beskyttelse på Nesjestranda før og under krigen. Fire av dem overlevde. Blant de som ble drept av nazistene, var søskenparet Vera og Tibor Taglicht. De forsøkte å flykte til Sverige, men ble avslørt, og døde i gasskammeret i Auschwitz i mars 1943, 10 og 13 år gamle.