SE KONSERTEN HER FRA KLOKKA 20.30

Fuglset mannskor kan ikke synge jula inn på Råkhaugen, Glomstua og i kirkene i år. Nå gjør koret noe helt nytt

Det blir julekonsert med Fuglset mannskor i år også – sammen med Ytre Suløen og Tricia Boutté. Men koret kommer seg ikke ut til kirker og sjuke- og aldersheimer. Derfor skal konserten strømmes - du kan se den her fra klokka 20.30.
Kultur

Romsdals Budstikke ble med på en av de siste øvelsene til mannskoret i den tidligere rådssalen til kommunen, der sangerne av koronahensyn var delt inn i to grupper.

– Som alle andre så tenker vi at det må være litt musikk og glede før jul, selv om det er koronatiltak over alt, sier formann Hallvard Aarø.

Dobbeltkonsert og strømming

Holder sin første strømmekonsert: Hallvard Aarø er formann i Fuglset mannskor, som tirsdag strømmer sin første konsert fra Bjørnsonhuset.   Foto: Ole Foss

Han forteller at Fuglset Mannskor inviterer til kun én konsert før jul, sammen med Ytre Suløens Jassensemble og Tricia Boutté.

– Egentlig to konserter da, det er jo dobbeltkonsert i Bjørnsonhuset på tirsdag. Så da håper jeg publikum kjenner sin besøkelsestid.

– Har dere opptrådd med disse før?

- Nei, men sjølvsagt har vi hørt både Tricia og Ytre Suløen før og vet hva de står for, så dette ser vi fram til. Det blir sanger både i egne seksjoner, og så skal vi gjøre en god del sammen. Dette blir spennende!

– Normalt har dere vel fullt opp å gjøre før jul og i jula?

– Ja, dette blir jo litt rart. Tradisjonelt har vi flere konserter i mange kirker rundt om, blant annet i Røvik, Røbekk og mange andre kirker. Dessuten pleier vi å synge på alders- og sjukeheim rundt om, som Glomstua og Råkhaugen, noe vi synes er fole kjekt, sier formannen.

Han forteller at det nå legges opp til strømming av den siste konserten tirsdag; slik at alle som ikke kommer seg fysisk til Bjørnsonhuset, og heller ikke får besøk av koret før jul, likevel kan få oppleve den. Det er Lyd & Sceneproduksjoner ved Jan Espen Ramstad som står for produksjonen.

Det blir Fuglset mannskor, som feiret 75-årsjubileum i fjor, sin første strømmekonsert noensinne. Konserten kan ses via korets Facebook, og blir også strømmet her på Rbnett.

Vil lokke fram julestemningen

– Koret er jo ferske fylkeskulturprisvinnere. Hvordan har det preget dere?

- Nei, det er noe vi omtrent ikke har snakket om, så det blir vel litt slik «Obama-følelse», hvorfor får vi dette? Men det er klart, vi har jo en god følelse med det, selv om vi bare forsøker å stå på som før.

– Men alt er ikke som før?

– Nei, i høst har vi bare hatt én stor øving med hele koret. Det foregår ellers med halve kor, og i tillegg digitale øvinger, på nett, sier Aarø. Han er med i gruppe to, som straks skal i gang i rådssalen.

– De som kjenner oss og som har fulgt oss i mange år, de vil så klart få noe de vil kjenne igjen av julens flotte melodier. Og så får vi jo enkelte saker som virkelig utfordrer oss.

– Som for eksempel?

– John The Revelator, det er jo ei flott låt, men krevende. Og slikt liker vi å prøve på. Samarbeidet med Ytre Suløens og Tricia gjør dette spennende. Rytmisk og med jazzpreg på enkelte låter, sier Aarø.

Det er en munter stemning nede i kantina på Molde kulturskole, både med ordspill og løst prat. Og når halv-koret kommer opp på Rådsalen er det gemyttlig og avslappet der og. En lekende, uformell tone, langt i fra preget av at mannskoret er godt oppe i senior-nivået.

– Men vi har jo fire debutanter i år da, så det skjer jo litt, avslutter Hallvard Aarø. Han og de andre lar seg lede ut i de innledende runder med oppvarming og tungegymnastikk, før «mannsrøstfløyelen» brer seg i de gode julesanger seg i salen. fra flokken som står plantet på gulvet, sammen med de to velvoksne søylene på gulvet, og fokus og nærvær er det ikke noe å si på.

Til tonene av Frode Alnæs sin Vitae Lux lister vi oss stille ut og tenker at det blir jul og korsang i år og.

HVA: Julekonsert med Fuglset Mannskor og Ytre Suløens Jass-ensemble m/Tricia Boutté

TID OG STED: Tirsdag 8. desember, Bjørnsonhuset i Molde kl. 17.30 og 20.30.