Julemoro i grevinnens tid

Joda, bare tittelen «Grevinnen og hovmesteren» gir skrattevibber, og når Teatret Vårt serverer en slik førejulsmeny med de kjente teaterkrabatene Lars Melsæter Rydjord og Bjørnar Lisether Teigen kan vel lite gå feil?

Tittelrollene i alle tiders julebordteater anrettes av Bjørnar Lisether Teigen (ved bordenden) og Lars Melsæter Rydjord.   Foto: ERIK BIRKELAND/Tingh

Kultur

Svaret er at MYE kan gå feil, og slikt blir det både komikk og ettertanke av. Eller for-tanke? De grubler fælt på hvordan de ikke skal trå feil i dette relativt lettfordøyelige, men også lettfornøyelige julebordteateret. De to standup'erne Frank & Robert befinner seg nemlig plaskende rundt i ei stadig dypere krenkegryte, og der vil de jo ikke være! Det egentlige showet de skulle kjøre i Molde og som de på optimistisk vis drar i gang halter og butter borti det ene krenketema etter det andre. Lokale størrelser innen fotball og politikk pluss en rekke menneskelige og globale faktorer blir «nappet» ut av showpakka, og plutselig står de ribbet og krenkefrie ute av stand til å kjøre show.