Etter ti år er denne boka ferdig – med 165 bilder av over 1.000 barn

Nissefotografen tok bilder av over 1.000 forskjellige barn i vinduet hos Pettersson i desember 1957. Gjennom ti år har Ola Gjendem brukt mye tid på å navngi flest mulig. Nå er boka med bildene og navna her.

Takker de som står bak boka: Her er Ola Gjendem med korrekturleser Lasse Vike, Arvid Ottestad fra Lyskopi og grafisk designer Synnøve Hungnes.   Foto: Vera Henriksen

Kultur

– Det hele begynte i Romsdalsgata med Molde bymuseum for ti år siden, med Sjur Fedje og Arvid Ottestad som viktige støttespillere. Da viste vi fram bildene til Nissefotografen, altså dekoratør Jørgen A. Moen, i to utstillinger. Interessen var stor, folk kom innom og satt lenge og så på bildene. Alskens minner dukket opp. Så begynte navna å komme, forteller byhistoriker Ola Gjendem.