Vil ha flyforbud over Romsdalen i tre uker

Mission Impossible-produksjonen vil stenge luftrommet over Romsdalen når Tom Cruise skal gjøre actionscener. Hele 12 helikoptre skal tas i bruk.

Kjent for sine ekstreme stunt: Slik teaset Tom Cruise fansen før den sjette Mission Impossible-filmen, Fallout, som også hadde flere scener fra Norge og Preikestolen. I denne utfører Cruise et såkalt HALO-hopp, som betyr fallskjermhopp fra ekstreme høyder, og som krever oksygentilførsel for hopperen. 

Kultur

Det var TV2 som først meldte om saken, etter å ha fått tilgang til søknaden fra Nord Helikopter til Luftfartstilsynet. Der søker helikopterselskapet om flyforbud i Romsdal og på Hellesylt i forbindelse med innspilling av den internasjonale filmen «Libra» – også kjent som arbeidstittelen til Mission Impossible 7, med Tom Cruise i hovedrollen.