Her er neste års Artist in Residence på Moldejazz

Vokalist, bassist og komponist Ellen Andrea Wang blir Artist in Residence under Moldejazz 2021.

Husartist på Hylla: Ellen Andrea Wang blir husartist på neste års jazzfestival, men vil ikke snakke for mye om hvilke prosjekter hun skal gjøre ennå. – Jeg gleder meg veldig, sier hun.  Foto: Vera Henriksen

Kultur

Wang var selv tilstede på pressekonferansen lørdag formiddag og forteller at hun allerede har flere prosjekt og ideer på gang. Det blir også søkt om bestillingsverk-støtte til residensen.

– Det er en ære, virkelig. Og jeg tenker stort!, sier Wang, som er i byen i forbindelse med Breaking Beethoven-prosjektet med Kjetil Bjerkestrand og Arve Tellefsen i domkirka lørdag kveld.

Moldejazz beskriver henne som en sjangerblind og grenseløs bassist, vokalist og komponist.

Wang, som opprinnelig er fra Gjøvik, har dukket opp stadig oftere de siste årene, blant annet med bandet Pixel, i gruppa GURLS, med egen trio, og i samarbeid med norske og utenlandske musikere.

Også i utlandet har hun fått oppmerksomhet. Britiske Guardian utnevnte Wang til «one of the best female jazz musicians», og Japan Jazz Magazine kåret henne til Young Star of the Month. Hun har blant annet samarbeidet med internasjonale kjenninger som Manu Katché, Sting og Didier Lockwood.

Artist in Residence-instituttet startet på Moldejazz i 2000 med Chick Corea og har omfattet en rekke av jazzens ledende personligheter fra inn- og utland, og resultert i plateinnspillinger og turneer også utover residensuka. Å være AiR på Moldejazz er en del av de mest prestisjefylte oppgavene en musiker kan få, ifølge festivalen.