Full fyr i kampen – kompiser og musikere om fotballinteressen, musikken og rivaliseringen

For mange er det tette bånd mellom jazz og fotball. De som var til stede da Harald Heide Steen jr og jazzgigantene Tania Maria og Elvin Jones, de sistnevnte iført korrekt svart dommerdrakt, var dommere i den årlige kampen mellom artister og journalister under Moldejazz, vil aldri glemme det. Bestekameratene Daniel Herskedal og Marius Neset har tatt fotballinteressen nok et steg videre.

Heier på hvert sitt lag: Brann-supporter Marius Neset versus Daniel Herskedal, som elsker MFK.   Foto: Privat

Kultur

Molde 19920724. Molde Jazzfestival 1992. Konferansierene Harald Heide Steen-jr. og Anne Grete Preus på Molde Stadion under fotballkampen mellom pressen og musikere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  Foto: Vidar Ruud

Et av verdens aller største saksofontalenter, Marius Neset (35) fra Os ved Bergen, flytta til København rett etter videregående for studier ved Rytmisk Musikkonservatorium. Da var allerede Brann-interessen solid og for evig planta i ryggmargen til Neset.