Internasjonal seriesuksess bruker låt fra Molde-artist

Tv-serien Normal People ses av millioner av mennesker. I en av episodene hører du en av låtene til Ane Brun.

En kjærlighetshistorie til å gråte av: Paul Mescal og Daisy Edgar-Jones spiller rollene som Connell og Marianne, hovedkarakterene i Sally Rooneys roman Normal People.  Foto: Hulu

Kultur

Den britisk-irske tv-serien, som nå vises på NRK, er basert på boka med samme tittel av Sally Rooney.

Serien er sett av flere millioner i utlandet, og har gode seertall hos NRK. Den første episoden er sett av 320.000 totalt. 280.000 av dem har strømmet på NRK TV, mens resten er seere på NRK3 (førstegangssending) og NRK1 (reprise), skriver NRK. Den 12 episoder lange serien har fått strålende mottakelse av norske anmeldere, og VG gir den terningkast 6.

Det er i den femte episoden at Ane Bruns coverlåt «Make You Feel My Love», skrevet av Bob Dylan, blir brukt som siste sang. Mens rulleteksten går og publikum venter på neste episode, spilles hele sangen.

– Så stolt av å ha min versjon av "Make You Feel My Love" på dette strålende soundtracket til denne fantastiske tv-serien!, skriver artisten fra Molde på sin Facebook. Hun har selv lest boka til Rooney - og elsket den.

Det er ikke første gang Ane Brun leverer musikk til filmer og serier.

Musikk til filmer og serier: Ane Brun skriver musikk på oppdrag fra filmprodusenter. I tillegg blir hennes eksisterende låter brukt. Slik kan hun og andre artister som leverer filmmusikk nå helt nye lyttere.   Foto: Christian Roth Christensen

Hun har blant annet tidligere skrevet Into a Dream til tv-serien Hidden, Springa til filmen om Astrid Lindgren og Daring to Love for Erik Poppes film Tusen ganger god natt, og du kan høre musikken hennes i Peaky Blinders og den amerikanske serien If I Stay.

Har du ikke hørt RBs podkast med Ane Brun, finner du den her:


NY PODKAST-EPISODE AV UT OG JAZZE

Hør Ane fortelle om hvorfor Brunvoll ble til Brun og hva som endret livet da hun ble alvorlig sjuk

– De trodde jeg het Brunboll, og gjerne Arne også, forteller Ane i den nyeste episoden av Romsdals Budstikke Ut og jazze, der hun også snakker om å være fulltidsmusiker med eget plateselskap om oppveksten med Moldejazz og hvordan hun håndterer livet med sjukdommen Lupus.