Det 180 år gamle naustet holdt på å ramle sammen. Så kom dugnadsgjengen. Sjekk den utrolige forvandlingen!

Da Breviknaustet fra 1841 sang på siste verset, fikk gjengen i Hustad Sogelag og samarbeidspartnere det travelt.

Falleferdig: Bildet er tatt 17. februar 2019. Naustet var falleferdig før restaureringen startet.   Foto: Bjørn Ringstad

Kultur

I strålende solskinn, med en bitende nordavind og utsikt over Farstadsanden og de mektige fjellene i Hustadvika står en gjeng karer i Farstadbunad (les: kjeledress) og beiser Breviknaustet. Det er den harde kjernen i dugnadsgjengen til Hustad Sogelag som er i ferd med å fullføre jobben med å føre tilbake naustet til fordums prakt. Riktignok brukte de ikke tyribeis i 1841, da naustet trolig stod ferdig – den kostbare tyribeisen var forbeholdt bolighus – men alt annet i restaureringen er gjort på samme måte som da naustet ble oppført.