Snart åpner teatret dørene - disse to skal stå for musikken i ny forestilling

Teatret Vårt hyller Vårsøg i ny forestilling som får premiere før sommeren. – Vi satser også på å vise på to-tre andre forestillinger i mai og juni, sier teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag.

Fra prøver på ny forestilling: Teaterkonserten Vårsøg 75 år inneholder flere sanger av Henning Sommerro, skuespillerne Sara Fellman og Julie Støp Husby og John Pål Inderberg, tekstmateriale fra Kleivabreva.   Foto: Vera Henriksen

Kultur

På scena i Teatret Vårt gjøres det filmopptak med Henning Sommerro på tangenter, John Pål Inderberg på saksofon og skuespillerne Sara Fellman og Julie Støp Husby på vokal. På repertoaret står diktene til «Kleivakongen» Hans Hyldbakk fra Surnadal, som nettopp Henning Sommerro har tonesatt. Blant dem er det mest kjente, Vårsøg, som Hyldbakk skrev fredsvåren 1945.