Sjekk helgas strømmekonserter her!

Artist fra Romsdal på strømmefestival

Den avlyste Bakkefestivalen i Trondheim gjenoppstår på nett. Kveldens artist kommer fra Romsdal. Sjekk hvilke andre lokale strømmekonserter du kan få med deg.

Klar for sin første strømmekonsert: Dina Misund.  Foto: Pressefoto

Kultur

Fredag tar Dina Misund med seg Torbjørn Netland på gitar og cittern på scena på utestedet Tyven i Trondheim. Strømmekonserten er en del av en digital minifestival kalt Underbakken, som oppsto da Bakkefestivalen i mai ble avlyst.

Dina Misund og Roar Ræstad

Mens Dina Misund duo spiller fredag 27. mars kl. 21, skal Roar Ræstad – oppvokst på Ræstad i Midsund – lese fra sin upubliserte novelle Sandslottet søndag 29. mars kl. 19. Torsdag spilte The Fjords, mens lørdagen tilhører The Impossible Green.

Dina Misund, som i tillegg til musikken jobber i psykisk helse og rus i Skaun, forteller at hun forsøker å se positivt på krisetida.

– Jeg er godt vant til å bure meg inne for å holde på med musikk, så sånn sett var jeg forberedt på akkurat det, sier Misund og forteller at hun lager musikk til en ny EP.

– Jeg spiller inn i et studio i Bergen, og hadde tenkt meg dit april, men ser ut som det blir utsatt, forteller hun.

– Hva vil publikum få høre på konserten din fredag kveld?

– Jeg kommer til å spille noe nytt og noe gammelt. Men radiolåter som «Olai» og «Om du e klar» kan jeg garantere. Det blir akustisk og stemningsfullt, men også veldig rart uten et publikum fysisk til stede!

– Hvilken musikk lytter du selv til i disse krisetider?

– Jeg har sett en del fine stuekonserter, en fin måte å oppdage ny musikk på! Ellers har jeg hørt på en del norsk. Det er tida for det nå.

Konserten med Dina Misund strømmes her kl. 21.00 fredag 27. mars.

Andre lokale strømmekonserter

Som plaster på såret for avlyst festival, strømmer Nesset Musikkfest konsert med Knut Marius Djupvik fredag kveld kl. 21.00. Den finner du blant annet her.

Molde Livestream har konsert med coverbandet Pornflakes, lørdag 28. mars kl. 21.00. Konserten finner du her.


Festivalen avlyser – men fredag blir det likevel konsert med denne artisten

– Overfor artistene tror jeg det beste var å ta en tidlig avgjørelse, selv om det selvsagt er kjedelig. Vi skulle jo feire 5-årsjubileum i år, sier Lars Petter Bjerkeset i Nesset Musikkfest.