Foredrag, konserter og forestillinger avlyst - se oversikten her

Den utsolgte storkonserten med Åge Aleksandersen og Trondheimsolistene i Bjørnsonhuset neste uke må flyttes. En rekke arrangement er rammet av koronasituasjonen. Dette vet vi om avlysningene.

Må utsette en hel turné: Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og Trondheimsolistene skulle til Molde og Bjørnsonhuset onsdag 18. mars. Ny konsert blir 4. november.  Foto: Pressefoto

Kultur

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefalte tirsdag kveld å avlyse eller utsette alle arrangementer med over 500 deltakere. Hensikten er å hindre spredning av koronaviruset. Forestillinger slik som teater, opera, kino og konserter omfattes av anbefalingene. For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltagere anbefales risikovurdering før gjennomføring. Arrangør har ansvar for å gjennomføre risikovurdering, som deretter må godkjennes av kommunen, i følge hjemmesiden til FHI.

– Som musiker vet jeg mange vil slite

Ett av de første store arrangementene i Molde er konserten med Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen med Trondheimsolistene onsdag 18. mars. Konserten har vært utsolgt siden januar, i en sal med cirka 770 seter.

Musikere vil rammes hardt: Hallvar Djupvik tenker på sine musikerkolleger, hvis inntekt i stor grad er basert på konsertoppdrag. Her med Beate Mordal fra Molde.  Foto: Svein Bjørnerem

– Alle råd må bli fulgt, så det blir en utsettelse. Vi har allerede fastsatt ny dato den 4. november, og vi vil at alle skal kunne videreføre billetten de har kjøpt til neste konsertdato, eller eventuelt få pengene tilbake dersom datoen ikke passer, sier Hallvar Djupvik, leder for Musikkens Venner Tomrefjord, som står som arrangør.

– Jeg håper publikum har forståelse for at det er umulig å gjennomføre når vi har fått så tydelige anbefalinger fra myndighetene, sier Djupvik, og legger til:

– Det er ufattelig kjedelig for oss som en liten forening, som skulle gjennomføre vår største konsert. Det er også uheldig for de som skulle levere lyd og lys, samt for Bjørnsonhuset. Som musiker tenker jeg også på alle mine kolleger som går glipp av store og små summer som følge av alle avlysningene rundt i landet. Jeg vet at mange kommer til å slite, sier Djupvik.

Selv jobber han på Den Norske Opera som solist i produksjonen Mestersangerne i Nürnberg av Richard Wagner.

– Vi fortsetter prøver fram mot premieren 25. april. En avlysning der kommer nok seinere i så fall. Dette er en enorm produksjon med mange involverte. Jeg får betalt pr. forestilling, og så vidt jeg har skjønt av kontrakten, får jeg ingenting om forestillinger blir avlyst, sier Djupvik.


Drøssevis av avlysninger etter smitteråd – Virke frykter konkursras

Konserter, landsmøter, teaterforestillinger og idrettsarrangementer ble avlyst i tur og orden etter at FHI ga råd om det tirsdag. Virke frykter konkursras.


Foredrag på mandag flyttes

Et av de første store arrangementene i Bjørnsonhuset i Molde skulle etter planen være foredraget «Omgitt av idioter» med Thomas Eriksen mandag 16. mars kl. 18.30. Foredraget er en del av en turné i en rekke norske byer. I Molde er nå foredraget flyttet til 10. juni.

– Alle som har billett til foredraget vil bli kontaktet på mail angående hvordan vi håndterer dette, sier eventkoordinator Karine Akselsen hos arrangøren Atikko. Hun opplyser at cirka 400 hadde kjøpt billetter til arrangementet.

– Vi beklager ulempene dette måtte medføre, og håper på forståelse, sier Akselsen.

Flere avlyste konserter

MOLDE

I Molde er Kirkefestuka 2020 avlyst i sin helhet, som følge av lokale retningslinjer og tiltak i forbindelse med korona-utbruddet. Publikum som har kjøpt billetter på Ticketmaster bes ta kontakt med Ticketmaster forå få sine kjøp refundert.

– Vi har ellers lagt oss på en linje der alle engasjerte artister vil få sine eventuelle utlegg for utgifter refundert av oss, slik at de ikke skal lide direkte tap som følge av avlysningen. Alle øvrige henvendelser og informasjon rundt håndtering av smitteverntiltak rette s til kirkeverge Hans Jakob Nes, skriver domkantor Magnus Moksnes Myhre i en pressemelding.

Onsdag 11. mars er Skolekorpsenes Vårtoner-konsert i Bjørnsonhuset avlyst grunnet koronavirussituasjonen.

Det Norske Teatret melder at alle forestillinger er avlyst onsdag 11. mars. Det rammer dermed forestillingen Slåttekar i himmelen, som gjøres i samproduksjon med Teatret Vårt.

Poppeloppeteatret, som har fire forestillinger 20. - 22. mars, melder at de vil komme med en avgjørelse tirsdag.

På Facebook har MFK avlyst Kick Off 2020, som skulle foregå på Løkta 28. mars.

Hos Syd vin- og matbar er det planlagt en rekke intimkonserter framover. Den første er den utsolgte konserten med Oscar Danielson torsdag 12. mars, deretter Ine Hoem lørdag 14. mars.

– Vi vil komme tilbake med en pressemelding med informasjon om hvordan vi håndterer situasjonen i løpet av dagen, sier konsertarrangør Geir Ove Inderhaug.

RAUMA

Sødahlhuset på Åndalsnes velger å gjennomføre konserten med Oscar Danielson onsdag kveld kl. 20.00.

– Vi synes det er vanskelig pga. koronasmitten, og har i samråd med legesenteret valgt å ikke selge mer enn 50 billetter, skriver arrangøren, som samtidig oppfordrer alle til å følge hygieneråd, og vise hensyn overfor de med svakt immunforsvar.

I Rauma er konserten «An Evening With Ingrid» i Voll kirke lørdag 21. mars avlyst.

«Kjem tilbake med ny dato når dette gir seg. Det er kommunelege-senteret i Rauma som ba meg om å avlyse/ utsette konserten. Til dei som har kjøpt billett på Tikkio: eg gir beskjed snart korleis det blir løst», skriver Ingrid Sæbø selv på sin Facebook.

HUSTADVIKA

I Hustadvika er konserten med Perleskum søndag 15. mars, med Jorun Marie Kvernberg blant musikerne, avlyst. Det skriver arrangøren i en pressemelding.

– Vi avlyser vi den planlagte konserten Perleskum søndag 15. mars kl 18 på bedehuset i Elnesvågen. Vi er lei oss for det. Konserten kan forhåpentligvis blir arrangert til høsten, melder Hustadvika Mållag ved Øyvind Fenne. Han forteller at de som har reservert billetter, har fått beskjed på e-post.

Koret Vivace, som skulle ut på gospelturné, utsetter den på grunn av koronasituasjonen. De melder at de satser på turné i de samme kirkene i mars 2021.

Stor Elvis-satsing i Bjørnsonhuset neste helg

Den 21. mars er planen til Morgan Vøien og dElvis Morgan Band fra Bud å gjennomføre Aloha from Hawaii 2020 Weekend på Seilet. Her er konseptet å gjøre om Bjørnsonhuset gjøres om til 14. januar 1973, datoen for den legendariske konserten. En rekke musikere er involvert i satsingen, som har vært planlagt og jobbet med i lang tid.

– Vi vil komme tilbake med informasjon til publikum så snart vi vet mer, sier Morgan Vøien, som selv står som arrangør for konserten.

Saken oppdateres fortløpende