Fredag får du se denne 17-åringen fra Molde i Idol

Johannes Mordal (17) er med i tv-konkurransen for å satse mer på sangen.

Johannes Mordal (17) fra Molde deltar i Idol  Foto: OLE ELTVIK/TV 2

Spektakulære omgivelser: Johannes Mordal var 16 år da han stilte på audition på toppen av Loen skylift, med artisten Tix som dommer, i november i fjor.  Foto: OLE ELTVIK/TV 2

Kultur

Sesong 11 av Idol startet mandag 13. januar på TV2. I programmet fredag 7. februar er det Idol-auditions i Trondheim og Loen, og fra toppen av fjellet Hoven i Loen blir Johannes Mordal å se på skjermen.

– Jeg har sunget så lenge jeg kan huske, forteller 17-åringen på telefon fra Ålesund, der han går på videregående skole.

Musikalsk Mordal-familie

Johannes er sønnen til Jens Kristian Mordal og Lena Haugen, som er sterkt engasjerte i korpsmiljøet i Molde. Også flere andre i familien Mordal – som Johannes sitt søskenbarn Beate Mordal – er kjente fra musikklivet.

– Tidligere har jeg gått på sang på kulturskolen, og der har jeg både hatt Tove Midtbø Moe og min onkel Hans Iversen som lærere, forteller Johannes Mordal, som har opptrådt i mindre sammenhenger – også med sin eldre bror Elias Mordal, som i tillegg til å være et stort fotballtalent, også spiller piano.

– Hvorfor meldte du deg på Idol?

– Jeg hadde lyst til å starte noe, og få litt oppmerksomhet. Fokuset var ikke først og fremst å nå veldig langt, sier Mordal, som beskriver Idol-deltakelsen som en grei opplevelse.

– Jeg har lyst til å satse mer på sangen. Sammen med broren min skriver jeg litt låter selv også, forteller Mordal.


Spektakulære omgivelser: Johannes Mordal var 16 år da han stilte på audition på toppen av Loen skylift, med artisten Tix som dommer, i november i fjor.  Foto: OLE ELTVIK/TV 2

Synger Adele på audition

I år som i 2018 er Tshawe Baqwa (kjent fra Madcon) og artistmanager Silje Larsen Borgan i dommerpanelet. De har fått med seg artisten Andreas «TIX» Haukeland som ny mann bak dommerbordet, etter at Gunnar Greve sa takk for seg etter fem sesonger som Idol-dommer. Katarina Flatland er programleder for andre sesong på rad.

På auditionen der Johannes Mordal er med, var imidlertid Tix alene som dommer.

Mordal valgte Adele sin låt «Remedy».


Hanne Marit Mordal Iversen er sangsolist når Molde Brass Band inviterer til festkonsert 17. mai:

Solist 17.mai: – Jeg har alltid sunget på si. Nå blir det på alvor.

Det begynte med piano. Og fortsatte med sang. Nå har Hanne Marit Mordal Iversen (20) kommet inn på klassisk sang ved NTNU i Trondheim.Mer enn tusen fikk med seg «Stille stund»

Mektig musikk og vakkert lys lokket fram julestemningen