Samarbeider om litteraturprosjektet «Ungt Blikk» for sjuende gang

Ungt blikk på alvorlige tema

Tore Renbergs roman «Du er så lys» er med i årets Ungt Blikk-prosjekt. – Jeg har sjøl opplevd tung mental lidelse og selvmord i nær familie. Jeg vet hvor vanvittig skakende og rystende det er, sier Renberg. Han roser Ungt Blikk-konseptet.

Prosess: Forfatter Tore Renberg kom med innspill og spørsmål da gruppene presenterte sine pågående prosjekt. Her musikklinjeelevene Vegard Kjelsvik (f.v.), Hallvard Hoksnes, Selma Lie Gundersen, Oline Svenning og Alexander Dahl (alle 16).   Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN

Kultur

MOLDE: Tore Renberg (47) er den sjuende forfatteren hvis bøker er utgangspunkt for Ungt Blikk-samarbeidet mellom Bjørnsonfestivalen og Molde vgs. Romanene Du er så lys (2016) og Mannen som elsket Yngve (2003) legger grunnlaget for elevenes egne, kreative produkt, som dans, dikt, drama, musikk, filmer og kollasjer. Arbeidet startet i høst, da Tore Renberg møtte elevene for første gang, og kulminerer i en presentasjon på Storyville i mars.