Filmen Tunnelen er spådd å redde filmåret 2019. Der spiller Per Egil Aske fra Molde en viktig rolle

Skuespilleren mener den dramatiske filmen om tunnelbrann er hundre prosent realistisk.

Spiller far - igjen: Per Egil Aske er utrykningsleder i den nye, norske dramatiske filmen Tunnelen.   Foto: Sjur Aarthun / Nordisk Film Distribusjon AS

Kultur

Det er Aftenpostens anmelder Ingrid Åbergsgjord som gir Tunnelen, regissert av Pål Øie, karakter 5 av 6 og konkluderer med at filmen har kvaliteter som kan redde et ellers skuffende norsk kinoår. P3s Filmpolitiet ved Birger Vestmo gir terningkast 4 og skriver blant annet: Tvekampen i far-sønn-forholdet mellom Christian (Per Egil Aske) og Ivar (Mikkel Bratt Silset) i det lokale brannvesenet gir dramatikken en ytterlige dimensjon. Silset er blant annet kjent fra serier som Valkyrien og Beforeigners.