Michaels mulighet

Michael Skiri gikk gradene fra servitørlærling til daglig leder hos Bølgen & Moi. Nå har han starta sin egen restaurant i de samme lokalene.

På Briskeby: Gjennom 23 år jobbet Michael Skiri, opprinnelig fra Åndalsnes, hos Bølgen & Moi. Først som servitørlærling, så som servitør, hovmester, restaurantsjef og daglig leder. Da han fikk sjansen til å starte sin egen restaurant, tok han den.  Foto: RAGNHILD BAKKE

Kultur

OSLO: Innafor to tunge dobbeldører, begge med en solid M i børsta stål som håndtak, har en mann, opprinnelig fra Åndalsnes, nylig åpna restauranten Micahels. Da vi er innom, har etablissementet sin fjerde åpningsdag. Det er mye å henge fingrene i, noen siste detaljer som skal løses og mange som skal hilses på. Det skal tas imot gratulasjoner og omvises. Men Skiri ser langt fra stressa ut der han nærmest svever rundt mellom kjøkken, kontor og baren. Her er stoler og bord i betong. Mye heltre og marmor. Veggene er svarte og det meste av de store vinduene på det som en gang i tida var en trafostasjon, er dekket til.