Edvard Hoem på tysk

Edvard Hoems nyeste roman Jordmor på jorda er nå solgt til Tyskland.

På litteraturtoget: Edvard Hoem var blant 19 forfattere NORLA hadde invitert til kronprinsesse Mette-Marits litteraturtog.  Foto: Petter Haakon Pettersson

Kultur

MOLDE: Det skriver forlaget Oktober i en pressemelding.

Det er forlaget Urachhaus som skal utgi den kritikerroste boka. Rettighetene er tidligere solgt til Tsjekkia og Danmark.

Jordmor på jorda. Huset under Blåhammaren ble utgitt i november 2018 og ble raskt en bestselger. Samlet opplag er nå passert 60.000 eksemplarer.


Edvard Hoem en av 19 norske forfattere på litteraturtoget til Frankfurt

Edvard Hoem på litteraturtoget i Tyskland: – 50 millioner til bokmessa er altfor lite

– Et lite språk som det norske har utfordringer med å komme ut i verden. Jeg synes det er positivt at stat og regjering bruker penger på å gi norske bøker et liv også utenfor Norges grenser.


Boka beskrives som et livsdrama og et mektig kvinneportrett av husmannsdattera Marta Kristine Nesje, Hoems egen tippoldemor, som nekta å bøye seg for bygdesnakket. I 1821 gikk hun den lange vegen fra Romsdal til Christiania for å bli jordmor.

I november i år kommer Hoem med nok en ny roman, Felemakaren og døtrene hans.


Slåttekar i himmelen har premiere 7. mars på Det Norske Teatret

De skal spille slåttekar Knut Nesje og Serianna

– Jeg hadde en fin opplevelse første gang jeg leste boka. Man kjenner seg igjen, det er fantastisk språk og nydelige beskrivelser. Jeg går til rollen som slåttekaren med respekt, sier Jon Bleiklie Devik.